Bandit Shawls by Iris van Heugten

bandit3Ken jij het merk Bandit Shawls al? Het is van Nederlandse bodem en bestaat sinds eind 2014. Ze verkopen handgemaakte shawls die met liefde en plezier gemaakt worden én waar kwaliteit garant staat.
Doordat de shawls in kleine oplages verkocht worden, ben je in het bezit van een uniek item. Verschillende keren per jaar verschijnen er nieuwe shawls.

Iris van Heugten

Door haar achtergrond heeft ze zelfstandig Bandit Shawls op kunnen richten. Van het maken van de webshop tot het maken van de shawls, en van het bewerken van de foto’s tot de grafische vormgeving en de huisstijl van Bandit.

Iris heeft gestudeerd aan het Sint Lucas in Eindhoven, de studie crossmedia vormgeven, in de richting grafisch vormgeven. Tijdens deze studie heeft ze veel ervaring opgedaan bij een reclamebureau waar ze toendertijd stage liep. Dit vond ze super en ze heeft daar heel veel geleerd. Daarnaast heeft ze tijdens deze studie een aantal certificaten behaald die te maken hebben met ondernemerschap.

bandit1Momenteel zit Iris halverwege het tweede studiejaar van de studie Advanced Business Creation die ze volgt op Avans in ‘s-Hertogenbosch. Deze studie richt zich op het innoveren op het gebied van merken, service, nieuwe kanalen, klantenrelaties, producten, enzovoort. Marketing en branding staan bij deze studie centraal.

Tijdens het interview vertelde ze dat haar moeder in haar jongere jaren als coupeuse gewerkt heeft. En dat ze zich steeds meer voor dit vak begon te interesseren. “Samen gingen we dan stoffen uitzoeken en maakten we de mooiste kledingstukken, althans, dat vonden we zelf natuurlijk, haha!”

Het ontstaan van Bandit Shawls is op de volgende manier gegaan: ”Bij de studie die ik nu volg kregen we vorig jaar de opdracht om ons zelf te presenteren aan de hand van een creatief ontwerp. Zo besloot ik om een shawl te maken. Ik ontving hierna veel enthousiaste reacties en de vraag of dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Dit zette me aan het denken. En zo besloot ik om de stap te nemen om er uiteindelijk iets mee te gaan doen en zelf een eigen bedrijf op te starten, Bandit Shawls.”

bandit4De Shawls van Bandit zijn uniek en kun je dagelijks dragen. Tijdens koude dagen kun je hem over je winterjas heen dragen. Is de dag wat zachter, dan laat je je jas lekker thuis en draag je hem als omslagdoek.

Op dit moment kun je de Bandit Shawls enkel via de eigen webshop bestellen maar kun je ze ook vinden in de webshop van FeelGoodMarket. Dit voorjaar zijn ze op diverse creatieve markten te vinden, o.a. op de Supermarket in Maastricht en de FeelGoodMarket in Eindhoven. “Belangrijk is, dat mensen de shawls ook kunnen voelen en passen voordat zij een aankoop doen. Op dit moment kunnen mensen per mail op afspraak langs komen of online bestellen. Verder is er ook de mogelijkheid om bij nagelstudio Charmoni in Hoeven (dicht bij Breda) de shawls van Bandit te passen en te kopen. Er is namelijk in de salon een gedeelte waar ze kleding verkopen.”

Ieder jaar zullen er nieuwe soorten shawls ontworpen worden. “De shawls die je op dit moment ziet in de webshop zijn gemaakt van wol met een suède franjerand. Maar zo kun je je voorstellen dat we voor de zomer met andere stoffen te werk gaan, het hangt allemaal af van welk seizoen het dan is. Maar de stijl van Bandit zul je altijd blijven herkennen, mede door het model, de franjerand en de hoogstaande kwaliteit.”

Advertenties

Over Jia-né Zhang

Student Fashion Textiles & Technologies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: